Van Voordeelpas naar Klimaatpas

Als zakelijke klant kunt u bij AgriSneltank uw Voordeelpas omzetten naar een Klimaatpas. Hiermee kan de getankte brandstof gedeeltelijk of helemaal worden gecompenseerd via het Zeeuws Klimaatfonds.

Het compenseren van CO2-uitstoot kost 25 euro per ton CO2. Als u met bedrijfswagens 100.000 kilometer op jaarbasis rijdt, betaalt u hiervoor ongeveer 30 euro extra in de maand. Daar tegenover staat dat de CO2 dan voor 100% wordt gecompenseerd. U kan er ook voor kiezen om voor 50% te compenseren, het maandelijkse bedrag wordt daardoor dan ook gehalveerd.

Deelnemen aan het Zeeuws Klimaatfonds kan ook geld opleveren. Bedrijven en instellingen die investeren in bijvoorbeeld zonne-energie kunnen een bijdrage uit het fonds krijgen. Voor zonne-energie komt dit neer op ongeveer 10% van de investeringssom. Ook andere vormen van duurzame energie opwekking of besparingen (zoals warmtepompen, biomassaketels, LED veld- en pleinverlichting) kunnen in aanmerking komen voor steun van het fonds.

Bedrijven die overstappen op de Klimaatpas van AgriSneltank krijgen een certificaat van het Zeeuws Klimaatfonds. Het fonds biedt ook mogelijkheden om het stroom- en gasverbruik te compenseren. Daarmee is een 100% klimaatneutrale bedrijfsvoering haalbaar.

Greenit Amsterdam region
Ontwerp & realisatie: Nilsson communicatiekunstenaars